Pripremite se za kampiranje sa svojim psom

Kampiranje sa psom

Možete na kampiranje, a možete i na kampiranje sa svojim psom. Bitna je razlika, sa psom je daleko zabavnije! Njihova prisutnost uljepšava svaki trenutak, njihova radoznalost je zarazna i potiče nas na dodatnu aktivnost. Samim time više uživamo kada je pas s nama na kampiranju. 

Planinarenje i kampiranje zajedno s našim psima, daje nam priliku da vidimo divljinu njihovim očima. Jezera postaju nešto više od samo jednog dijela prirode – postaju savršena mjesta za baciti se u njih i rashladiti se u svježoj vodi planinskog jezera. Češeri više nisu samo češeri – postaju nevjerojatno zabavne igračke. Najbolje od svih igrački koje je pas ikada do tada vidio i naprosto se moraju baciti minimalno 127 puta prije nego možemo svi zajedno na zasluženi odmor na mekani ležaj u šatoru . Tako smo spremni za novi dan – novu zajedničku pustolovinu, najbolju ikad! 

Psi će nam se s radošću pridružiti na svakom putovanju. Uz samo malo pripreme, pravu opremu i samo malo volje i želje za istraživanjem onoga što našim dlakavim četveronožnim prijateljima dolazi tako prirodno, spremni ste za odličan provod.

SAVJETI ZA KAMPIRANJE SA PSOM:

1. SLIJEDITE PRAVILA

Prije nego počnete trpati stvari u vozilo, napravite plan: upoznajte se s mjestom kuda idete, morate znati gdje ćete prespavati te postoje li neka specifična pravila vezana za pse u području kuda planirate ići. Na većinu je mjesta dozvoljeno dovoditi pse, ali na neka nije ili moraju biti na povodniku.

2. PONESITE NUŽNE STVARI

Udobnost se ipak može  ostvariti i to vrlo jednostavno uz samo nekoliko detalja i uz samo malo planiranja čak i ako je u pitanju spavanje na zemlji i prehrana na otvorenom. Pseće potrebe se u osnovi ne razlikuju puno od naših, potrebna im je voda, hrana, nešto da zadrže toplinu tijela u hladnim ili vlažnim uvjetima, mjesto za odmor te oprema za prvu pomoć.

Prije odlaska provjerite kakva vas temperatura očekuje, danju i noću, kako bi vaš pas bio pripremljen na sve uvjete. Ponesite dodatne zalihe vode ukoliko očekujete da bi moglo biti vruće, psi na hodačkim turama piju jako puno vode. Ponesite zaštitni kaputić ukoliko očekujete kišu ili hladno vrijeme i dovoljno hrane i poslastica. Morate dobro poznavati svog psa i biti svjesni koje su njegove mogućnosti, kako ne biste pretjerali i preforsirali svog psa. 

Isto kao što biste i vi svoje nove gojzerice prije duge planinarske ture razgazili na nekoj jednostavnijoj stazi, isto tako je dobro da prije odlaska na turu naučite svog psa na nove cipelice i date mu priliku da ih razgazi.

3. PRAVILA PONAŠANJA U KAMPU I NA STAZI

Kada se spremate povesti svog psa sa sobom na izlet, budite sigurni da ste s njim napravili osnove poslušnosti, da ga možete opozvati u svakom trenutku, reći mu da “pusti” što god da je uzeo, a ne bi trebao. To je izuzetno bitno, prvenstveno radi njegove sigurnosti, ali i da ne ometa druge ljude i njihove pse na koje ćete naići po putu. 
Ukoliko vam je potrebna pomoć u tome, javite nam se i pomoći ćemo vam u tome u našoj  školi za pse.

Upoznajte se s pravilima kretanja i ponašanja na stazi koju ste odabrali i imajte obzira prema drugima koji će se također tamo zateći. 

Ukoliko odsjedate unutar kampa pobrinite se da vam je pas na povodniku, odnosno da ne ometa druge korisnike kampa. Kako bi vam olakšali, imamo pravi proizvod za vas – Knot-a-Hitch™.

Ukoliko je vaš dlakavi četveronožni prijatelj izrazito pričljiv i voli zavijati na mjesec, razmislite o kampiranju u manjim kampovima. Ono što je muzika za naše uši ne mora biti i drugima.  

4. POČISTITE ZA SOBOM

Pospremite i ponesite svoje smeće sa sobom! 
Budite obzirni prema divljim životinjama  koje trebaju svoj mir, nemojte dopustiti vašem psu da ih ganja i pazite da iza sebe ne ostavljate otpatke, vaše igračke ili višak hrane.
Oprema koju preporučamo: Bivy Bowl™Kibble Kaddie™Stash Bag™,

5. VJERUJTE SVOM INSTINKTU

Činjenica je da vi najbolje poznajete svog psa i znate što je za njega najbolje.  Kada je u pitanju zdravlje vašeg psa i opasnosti koje vrebaju u divljini, preporučamo da prije odlaska u divljinu prvo pričate sa svojim veterinarom. Ukoliko imate pitanje vezano za opremu za vašeg psa, obratite nam se s povjerenjem pa ćemo vam pomoći da se adekvatno pripremite za vašu iduću avanturu. 

6. ZABAVITE SE!

Odlazak sa psom na vaše prvo kampiranje je uzbudljivo, ali može biti i obeshrabrujuće. Kako se to ne bi dogodilo, potrudite se oko pripreme i uvijek imajte plan B, u slučaju da nešto krene krivo. Imajte obzira prema drugima oko sebe, ali ipak se potrudite da imate smisla za humor i da se dobro zabavite.

Djelomičan razlog zašto je kampiranje uzbudljivo je taj što skoro nikada ne ide sve kako ste isplanirali. To je jednostavno dio avanture. Dokle god su svi sigurni, samo uživajte i stvarajte uspomene kojih ćete se dugo sjećati, a veza između vas i vašeg psa će se još više pojačati. 

Oprema koju preporučamo: Smisao za humor, osmjeh, puno fotografija!

Podjeli:

Pročitaj najnovije objave

Vožnja bicikla sa psom

Vožnja bicikla sa psom

Vožnja bicikla sa psom Vožnja bicikla je aktivnost koja osvježava tijelo i um te pruža priliku za istraživanje prirode i okoline. Međutim, vožnja bicikla sa

Pronjuškaj »

Planinarenje sa psom

Planinarenje je jedan od najboljih načina da se povežete s prirodom, otkrijete prekrasne krajolike i napunite baterije od svakodnevnog stresa. A što ako bih vam

Pronjuškaj »

ŠKOLA ZA PSE

CIJENA TEČAja za pse

Grupni treninzi vođen je u živo s instruktorom u maloj grupi do maksimalno 6 polaznika.
Svi polaznici imaju pristup online materijalima u našoj virtualnoj učionici.

Velika škola

Napredni grupni trening

120 €

(904,14 Kn)

Trajanje: 12h 4 tjedna

Mala škola

Osnovni grupni trening

120 €

(904,14 Kn)

Trajanje: 8h 4 tjedna

Individualni sat

1:1 pristup

30 €

(225,05 Kn)

Preporuka: 10h

Istaknuti proizvodi:

🐶 Netko je spomenuo kolačiće?

Kakav je to trening bez kolačića 🍖

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće internet preglednika (cookies).

Kliknuli smo si na prvu?

Želite biti u toku s našim najnovijim proizvodima? Upišite se na našu mailing listu i ne propustite ni jedan novi proizvod ili uslugu koje smo pažljivo odabrali za vašeg psa.